Do skupiny zelených potravin můžeme počítat vše, co je čistý přírodní produkt, a to ještě nejlépe v přírodní zelené barvě, kdy obsahuje naprosté maximum původních přírodních látek.

Tato potravina může být upravena však pouhým šetrným sušením, bez dalších přidaných  konzervantů , různých přísad a barviv. Do zelených potravin se řadí:
·         mladý zelený ječmen a jeho výhonky, nebo lisovaná sušená šťáva a sušená drcená tráva
·          pšenice a její výhonky
·          řasy sladkovodní nebo mořské, které jsou upravené sušením a sušením vylisované šťávy z nich
·         vojtěška a její výhonků
·         mladá pšenice a její výhonky

Tyto  zelené potraviny se ještě lisují do tablet, nebo jsou ve formě  prášku  a nebo se také suší přímo své původní formě.

Mezi zelené potraviny počítáme také  tyto :

·         Chlorella  – jednobuněčná sladkovodní řasa
·         Spirulina
·         Některé druhy zeleniny, jako je listový salát, pažitka, špenát, zelí a podobné
·         Šťáva z mladých listů kopřivy, pampelišky a medvědího česneku před květem

V poslední době se mezi zelené potraviny počítá také zelená káva, která napomáhá mimo jiné také s redukcí váhy. Zelená káva je kávou běžnou, kterou známe, pouze není upravena pražením. Kromě již známých látek, které káva obsahuje, jsou to kyselina chromogenová a kofein, jsou v kávě obsaženo okolo dvě stě padesáti jiných látek.  Tyto látky mají v menší či větší míře vliv na náš organismus.

Mladý ječmen

Šťáva z mladého ječmene napomáhá rychlejšímu hojení ran a rozsáhlých popálenin. Urychluje hojení těchto kožních poranění a tlumí bolest. Mladý ječmen je mimo jiné také bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků.

Jsou velice lehce stravitelné.  Obsah aminokyselin, které najdeme v mladém ječmeni zaručují  podporu tvorby svalové tkáně. Enzymy, které jsou v mladém ječmen příznivě  ovlivňují metabolické pochody. Působí jako prevence proti zánětům, otokům a napomáhají rekonvalescenci po úrazech a po operacích.